How Can We Help?

Κριτήρια αξιολόγησης έργων βασισμένων σε ΤΝ

You are here:
< All Topics

(Αυτο-) αξιολόγηση των καθηκόντων μάθησης και εργασίας 

Πλαίσιο

Η αυτοματοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη ήδη αλλάζουν τον κόσμο της εργασίας σήμερα και θα συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον. Οι εργασίες στο εσωτερικό των επαγγελμάτων αλλάζουν επειδή ορισμένες δραστηριότητες μπορούν να εκτελούνται από μηχανές. Οι κυρίως τεχνικώς επαγόμενες αλλαγές στον κόσμο της εργασίας και των επαγγελμάτων καθιστούν αναγκαία την προετοιμασία των νέων για αυτόν τον νέο κόσμο εργασίας τώρα. Αυτό απαιτεί όχι μόνο αλλαγή επαγγελματικών δεξιοτήτων (μέσω νέων τεχνολογιών όπως η ΤΝ), αλλά και αυξανόμενη κοινωνική ικανότητα, προσωπικό και μεθοδολογικές δεξιότητες: Δημιουργική σκέψη, εργασία πάνω στην ευθύνη, ομαδική εργασία, αυτο-κατευθυνόμενη μάθηση, κλπ.

Πως μπορούν να προωθηθούν οι επαγγελματικές δεξιότητες στο σχολείο η στην ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση.

Τα επονομαζόμενα καθήκοντα μάθησης και εργασίας (LWT) μπορούν να είναι ένας τρόπος για να σχεδιαστεί διδασκαλία προσανατολισμένη στην πράξη, να συνδυάσει τη θεωρία και την πρακτική και έτσι να προωθήσει την ανάπτυξη ικανοτήτων των μαθητών. Οι LWT χαρακτηρίζονται από μάθηση βασισμένη στην πράξη, με βάση τη διαδικασία και την εργασία, που κάνουν χρήση καταστάσεων της επαγγελματικής πραγματικότητας. Με αυτόν τον τρόπο η μάθηση και η εργασία πρέπει να συνδέονται.  

Η ιδανική τυπική υλοποίηση του LWT περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα βήματα:

  1. Ανάπτυξη της  LWT 
  2. Εφαρμογή της LWT 
  3. Αξιολόγηση της LWT 
  4. Αυτοαξιολόγηση της  LWT 

 

Σε αυτό το μέρος της εργαλειοθήκης θα πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τελευταίο βήμα (δ): — Την αυτοαξιολόγηση.

 

Σύντομη περίληψη: 

Ποια είναι τα οφέλη του εργαλείου αυτοαξιολόγησης; Με τη βοήθεια του εργαλείου αυτοαξιολόγησης, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτές μπορούν να ελέγξουν αν τα καθήκοντα είναι κατάλληλα με τη μορφή με την οποία εκτελέστηκαν, εάν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και κατά πόσον το έργο ήταν αποτελεσματικό για τη διαδικασία μάθησης. Το εργαλείο αυτό προορίζεται να παρέχει καθοδήγηση και μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά πλαίσια. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αυτοαξιολόγησης; Ο ίδιος ο δάσκαλος μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις. Ωστόσο, μπορούν επίσης να συμμετέχουν εκπαιδευτές και μαθητές. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να διασφαλιστεί ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των εμπλεκομένων, έτσι ώστε να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα εκτιμήσεις.

 

πόροι

  • TEXT: Practice Guide – (Self-) Evaluation of Project-oriented learning and work tasks

  • Download
Table of Contents